Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
14.2.2003 / LF
Husrannsakansparagraferna avstyrdes i riksdagen
Regeringens förslag om att ge myndigheterna befogenheter att göra husrannsakan hos producenterna utan tillstånd har avstyrts i riksdagens jord- och skogsbruksutskott. Riksdagen godkände förslagen enligt utskottets betänkanden i första behandling i onsdags.
- Politiskt var vi överens om att husrannsakan inte kommer i fråga när det gäller stödövervakningen, men det har varit svårare att övertyga tjänstemännen, berättar utskottsmedlemmen Nils-Anders Granvik (sfp).
I den form som jord- och skogsbruksutskottet nu godkänt ska myndigheterna nog få rätt att - i den omfattning som tillsynsuppgifterna förutsätter - inspektera stödtagarens husdjursbyggnader, odlingar, produktions, och förädlingsanläggningar, lager, försäljnings- och marknadsföringsutrymmen samt övriga omständigheter, som är en förutsättning för att stöd skall beviljas och betalas ut.
Nu finns emellertid tillägget i båda lagförslagen om att inspektion inte får utföras i lokaler som omfattas av hemfriden. Utskottet stöder sig på grundlagsutskottets utlåtanden.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab