Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
14.2.2003 / LF
Områdena för lantbrukarnas avbytarenheter har klarnat
Det kommer att finnas cirka 120 lokala enheter inom avbytarservicen för lantbruksföretagare. Nu är enheterna 218, men områdena sammanslås till större enheter räknat från ingången av 2004. Avbytarservice ordnas nu och i framtiden inom 420 kommuner.
Lantbruksföretagarnas pensionsanstalt (LPA), som samordnar förvaltningen av avbytarservicen, har nu skickat ett meddelande om de nya lokala enheterna till de kommuner som sköter enheterna. Avtal kommer att ingås mellan LPA och de nya lokala enheterna under innevarande år.
Av de lokala enheterna är 81 sådana som redan nu uppfyller de mål som ställts upp av social- och hälsovårdsministeriet arbetsgrupp för utvecklande av lantbrukets avbytarservice. För 11 enheters del har man på grund av de lokala förhållandena, exempelvis i skärgården och i Lappland, varit tvungen att göra avkall på storlekskraven.
Tidsbestämda avtal på 1-2 år kommer av olika skäl att ingås med 25 sådana kommuner som nu sköter avbytarservicen. I tre fall är omfattningen av enhetens område klar, men är det ännu inte avgjort vilken kommun som skall sköta området.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab