Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
31.1.2003 / LF
Foodia har etablerat sig i Jakobstad
Råd och information om frågor som rör livsmedelsbranschen kan småföretagare eller blivande sådana numera få också i norra svenska Österbotten. Livsmedelscentret Foodia har nämligen utvidgat sin verksamhet genom att etablera sig i Jakobstad.
- Foodia arbetar bland annat för att höja förädlingsgraden på lokalt producerade livsmedel och skapa fler arbetsplatser, berättar Ann-Sofi Strandberg, projektchef på Foodia som har sitt huvudkontor i Vasa. Vår strävan att vara nära kunden gör att vi etablerar oss också i Jakobstad.
Det finns rätt få livsmedelsföretag norr om Vasa. Verksamheten i Jakobstad koordineras av Jonas Harald och kontoret finns i samma hus som näringslivscentralen Concordia. Därtill har Foodia också verksamhet i Närpes och i Kyrolandet.
- Vi bistår små livsmedelsföretag med till exempel sådant som rör planerings- och tillståndsfrågor samt olika finansieringsmöjligheter. Därtill tar vi oss an frågor kring produktutveckling och marknadsföring. Att utveckla egenkontroll- och kvalitetssystem ingår också i vår verksamhet.
Foodia idkar också ett nära samarbete med olika läroanstalter, däribland Lannäslunds skolor. Livsmedelscentret Foodias verksamhet finansieras av de österbottniska kommunerna och TE-centralen tillsammans. TE-centralens andel tas ur det så kallade regionala landsbygdsprogrammet, ALMA.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab