Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 25.4.2024
 Grattis Markus
31.1.2003 / LF
Omläggning på Lantbrukets datacentral framskjuten
Omläggningen av datasystemen på Lantbrukets datacentral har försenats med ett par månader. Enligt uppgifter från i höstas skulle den omfattande omläggningen av datasystemen på Lantbrukets datacentral ske i början av februari. Nu har tidtabellen skjutits fram med ett par månader berättar Esa Hannula som är verkställande direktör på datacentralen.
De gamla datasystemen kommer att vara sista dagen i bruk den fjärde april. Efter det kommer det att vara avbrott i tjänsterna under ungefär en vecka, medan de nya systemen körs in och all data kopieras över.
Jordbrukarna kommer i praktiken att märka avbrottet genom att registreringen till nötkreatursregistret med Winelmeri-programmet eller via Internet inte fungerar. Jord- och skogsbruksministeriet kommer att skicka ut information till jordbrukarna om hur de skall sköta ändringar i nötkreatursregistret medan datasystemen läggs om.
Alla jordbrukare och rådgivare som använder sig av datacentralens program måste installera nya versioner av programmen i sina PC-datorer för att de skall fungera efter omläggningen. De nya programversionerna kommer att skickas till jordbrukarna före den fjärde april.
De nya programversionerna som skickas ut fungerar inte med de gamla systemen på datacentralen, så Esa Hannula betonar att man inte skall installera de nya programversionerna innan det gamla systemet lagts ner.
De vanligaste programmen från datacentralen som jordbrukarna använder är Winelmeri och Winammu. Winelmeri används för att upprätthålla uppgifterna i nötkreatursregistret, medan Winammu är ett uppföljnings- och planeringsprogram för kokontrollen som även används av rådgivningen.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab