Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 onsdag 24.4.2024
 Grattis Albert
24.1.2003 / LF
Europas jordbruksorganisationer attackerar reviderad CAP-reform
EU-jordbrukarnas takorganisationer Copa och Cogeca går ut med hård kritik mot EU-kommissionens uppdaterade förslag till mellanöversyn av CAP.
- De enda som vinner på förslaget är EU:s handelspartner som kan öka sin lantbruksexport till EU, inskärper Copa och Cogeca.
I ett pressmeddelande tvivlar organisationerna på att förslaget förbättrar EU-lantbrukarnas inkomster vilket agrarkommissionär Franz Fischler hävdar.
- Förslaget kan på sin höjd generera en inkomsthöjning om man förutsätter att lantbrukarkåren minskar med 20 procent, heter det.
Copa och Cogeca anser att kommissionens förnyade förslag tvingar fram stora ekonomiska förändringar till ingen nytta. Byråkratin ökar utan någon vinner på det.
Enligt organisationerna tyder allt på att värdefull jordbruksmark igen kommer att tas ur produktion. Produktionen sjunker inom huvudsektorerna och EU:s nettohandel rasar - med inte mindre än 60 procent inom nötköttsektorn.
Organisationerna anser att kommissionsförslaget inte motsvarar vare sig europeiska rådets eller europaparlamentets åsikter med avseende på mellanöversyn och finansiering av CAP. Jordbrukarna och deras organisationer förutsätter att EU-kommissionen följer de ledande EU-organens ståndpunkter.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab