Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 26.4.2024
 Grattis Teresia
24.1.2003 / LF
Möt våren i Prag på LF:s läsarresa!
I början av april kommer LF att arrangera en resa för sina läsare. Målet för resan är några av de kommande medlemsländerna i EU, nämligen Tjeckien, Polen och Ungern. Vi kommer även att åka igenom Slovakien.
Meningen med resan är att ge möjlighet för LF:s läsare att bekanta sig med jordbruket i Centraleuropa och samtidigt ge en möjlighet att bli bekant med nya länder och kulturer i Europa. Tidpunkten för resan är den 8-15 april.
Det preliminära programmet ser ut som följer: Tisdagen den 8 april reser vi med flyg från Helsingfors till Prag. När vi kommit fram har vi en guidad rundtur i staden och under eftermiddagen gör vi besök hos jordbruksmyndigheter och organisationer i Prag. Följande dag, onsdagen den 9 april, besöker vi på förmiddagen ett mejeri eller slakteri i närheten av Prag. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.
Torsdagen den 10 april åker vi med buss till Ostrava som ligger österut i Tjeckien. På vägen besöker vi flera jordbruk. Fredagen den 11 april åker vi över gränsen till Polen och gör ett besök i Auschwitz. På eftermiddagen gör vi besök på en polsk bondgård och övernattningen sker i Krakow.
Lördagen den 12 april besöker vi saltgruvorna i Wieliczka. Vi fortsätter färden genom Slovakien till Ungern där vi övernattar i staden Miskoll. Söndagen den 13 april besöker vi ett par jordbruk på vägen till Budapest, där övernattningen sker. Middagen hålls på en flodbåt.
Måndagen den 14 april gör vi besök hos producentorganisationen samt jord- och skogsbruksministeriet i Budapest. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Tisdagen den 15 april startar vi hemåt med flyg från Budapest.
LF erhåller ett understöd för resan från EU-kommissionen vilket innebär att kostnaden för resan blir högst 900 euro per person. I det priset ingår förutom själva resorna och inkvarteringen även de flesta måltiderna.
Förutom själva resan ingår även en kursdag före resan med information om de länder vi skall besöka och deras EU anslutning. Denna kursdag arrangeras den 10 mars i Tammerfors och är gratis för deltagarna, förutom resorna till och från Tammerfors som var och en själv får betala.
Det finns ett begränsat antal platser, så anmäl er så fort som möjligt om ni vill komma med. Den som vill veta mera eller anmäla sig kan ringa till reseledaren Henrik Svarfar, telefon 06-344 0219 eller 050-69341.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab