Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 25.4.2024
 Grattis Markus
17.1.2003 / LF
Sampo-Rosenlew köper hydraulikföretag
Sampo-Rosenlew som tillverkar skördetröskor i Björneborg kommer att köpa hydraulikföretaget Metso Hydraulics av Metsokoncernen. Det är meningen att slutföra köpet inom januari 2003. Parterna har inte offentliggjort köpesumman.
Metso Hydraulics kommer att fortsätta sin nuvarande verksamhet som ett dotterbolag till Sampo-Rosenlew. Sampo-Rosenlews ägare, Timo Prihti, ser synergier i köpet genom att Sampo-Rosenlew nu kan köpa hydraulmotorer till sina skördetröskor direkt från det nya dotterbolaget.
Metso Hydraulics planerar och tillverkar hydraulmotorer bland annat för maskiner inom jord- och skogsbruket. Omsättningen för bolaget var senaste år omkring 18 miljoner euro och personalstyrkan uppgår till 120. Efter köpet kommer namnet på bolaget att ändras, men det nya namnet är ännu inte fastslaget.
Under senaste bokföringsperiod hade Sampo-Rosenlew en omsättning på 44 miljoner euro och ett nettoresultat på 2,2 miljoner euro. Av omsättningen står skördetrösktillverkningen för ungefär 30 miljoner euro, bolaget tillverkar dessutom bland annat skogsmaskiner. Av skördetröskorna går ungefär hälften på export.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab