Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 26.4.2024
 Grattis Teresia
10.1.2003 / LF
Irländska farmare på traktormarsch
Den irländska producentorganisationen IFA arrangerar denna vecka en riksomfattande traktormarsch till huvudstaden Dublin. Demonstrationen är en kampanj för det irländska familjejordbruket, som enligt arrangörerna riskerar att utplånas på grund av olönsamhet. Redan på måndagen var 1.000 traktorer på väg längs de irländska vägarna.
Under hela veckan färdas farmarna med sina traktorer till Dublin, där en storsamling på fredagen arrangeras framför regeringsbyggnaden. I lantbruksminister Joe Walshs hemstad Clonakilty samlades 400 farmare med sina traktorer.
IFA-ordföranden John Dillon säger att den veckolånga traktorprotesten bara är det första skedet i en kampanj. Avsikten är att göra politikerna uppmärksamma på att lantbruket länge nog har försummats, och att den rådande inkomstsituationen hotar familjejordbrukens existens.
EU-restriktioner, höga avgifter och nya begränsningar bidrar till att måttet nu är rågat, säger IFA bland annat. IFA protesterar mot låga inkomster och höjda avgifter för lantbruket. En farmare förtjänar i dag ungefär hälften av medellönen för en industriarbetare. Under de senaste tio åren har 20.000 farmare varit tvungna att ta ett extrajobb för att kunna försörja sin familj.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab