Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 18.4.2024
 Grattis Valdemar och Volmar
23.12.2002 09:43:35 / LF
Ålands jordbruk möter nya utmaningar
- Det åländska jordbruket har egentligen stora utvecklingsmöjligheter och i vinter ska vi ta en ordentlig diskussion om hur vi ska går framåt. I den diskussionen ska vi inte bara ta med jordbrukets olika organisationer, utan också våra egna företag som Ålands Centralandelslag, Chips och Ålands trädgårdshall.
Det lovade Ålands Producentförbunds ordförande Anders Englund vid ÅPF:s höstmöte i Ålands Naturbruksskola.
- Vi ska också utnyttja vår egen lagstiftning, ansåg Englund, som själv är lagtingsman och tidigare också har varit "minister" i den åländska landskapsstyrelsen.
Englund betonade att den åländska jordbrukssektorn måste ta nya grepp för att hänga med på den nya marknaden i ett utvidgat EU.
Englund tyckte också att lantbruket mer än tidigare bör engagera sig i miljöskyddsfrågor samt "vara med och diskutera" med Ålands Natur och Miljö samt den nybildade vattenskyddsföreningen på Åland.
Elva lokalavdelningar och tre medlemsföretag var med på höstmötet, som var historiskt därför att man nu ändrat stadgarna och avskaffat fullmäktige. Därmed är styrelsen det enda organ som fattar beslut vid sidan om ÅPF:s höst- och vårmöten.
Det avgående fullmäktige hade fungerat som valberedning inför mötet och dess ordförande Karl-Anders Berglund föreslog omval av styrelseordföranden Anders Englund samt vice ordföranden Anders Johansson. Omval blev det också av Patrik Karlsson, som stod i tur att lämna styrelsen, samt hans suppleant Björn Boman.
I ÅPF:s kvinnokommitté invaldes för åren 2003-2005 Birgitta Karlsson, Inga-Lill Pettersson och Tarja Blomqvist med Li Söderlund, Teija Eriksson och Agneta Göstas som ersättare.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab