Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 25.4.2024
 Grattis Markus
16.12.2002 08:09:50 / LF
Ommöbleringar i Pellervos ledning
Vid sitt möte på onsdagen beviljade fullmäktige för Pellervo sällskapet avsked åt verkställande direktören Samuli Skurnik. Skurnik som har varit verkställande direktör på Pellervo sedan 1989 avgick på egen begäran.
Samuli Skurnik motiverade sin avskedsansökan med de strategiska linjedragningar som Pellervos fullmäktige gjorde i november gällande strukturen på andelsrörelsen. Den nya utvecklingsfasen för andelsrörelsen behöver enligt Skurnik nya förmågor i ledningen.
Den nuvarande administrativa chefen Veikko Hämäläinen utnämndes av fullmäktige till tjänsteförrättande verkställande direktör från och med årsskiftet.
Marcus H. Borgström fortsätter som ordförande för Pellervo sällskapets styrelse. Bland de övriga styrelsemedlemmarna som var i tur att avgå omvaldes Hankkija Maatalous verkställande direktör Ensio Hytönen och den verkställande direktören för Lähivakuutus, Harri Kainulainen. Som vice ordförande för styrelsen fortsätter Reino Penttilä som är styrelseordförande för Atria.
Esa Härmälä fortsätter som ordförande för Pellervo sällskapets fullmäktige, som vice ordförande för fullmäktige fortsätter likaså Erkki Vähämaa.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab