Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 onsdag 24.4.2024
 Grattis Albert
16.12.2002 08:10:15 / LF
Österbottniska skogsägare samlades under nya stadgar
Österbottens skogsägarförbund har hållit sitt första höstmöte med nya stadgar. En nyordning kunde skönjas i arrangemangen. Numera har skogsvårdsföreningarnas representanter proportionella röstetal. Antalet skogsbruksenheter i föreningen ligger som grund.
Såväl förbundets ordförande Olav Store som förbundets verksamhetsledare Thomas Selänniemi betonade på mötet den allt viktigare roll förbundet och skogsvårdsföreningarna har inom intressebevakningen.
I stadgeändringens fotspår har man välkomnat enskilda skogsägare, som tidigare inte varit medlemmar i SLC, att via skogsägarförbundet ansluta sig. Själva värvningskampanjen är nu avslutad, men dörrarna för nya medlemmar ingalunda stängda.
En röjsåg hägrade för den som skaffat flest nya medlemmar. Per-Erik Sabel från Korsholm kunde efter välgjort värv avhämta sågen.
- De flesta skogsägare jag kontaktat har varit positivt inställda till ett medlemskap, säger Sabel. Långdansen kring Natura 2000 finns i färskt minne hos skogsägarna. Inför signalerna om ytterligare skydd av de finländska skogarna har ett medlemskap i skogsägarnas organisation känts motiverad för de allra flesta. Även hotet om fastighetsskatt på skog ger idag rysningar efter de privata skogsägarnas ryggar.
- Har vi en stark organisation får vi vår röst hörd på ett helt annat sätt än som enskilda personer, menar Sabel.
Enligt förbundets nya stadgar valdes på höstmötet en styrelse bestående av sex medlemmar, mot tidigare nio. Olav Store omvaldes som ordförande. Den nya styrelsen består av Bo-Göran Södergård, Bjarne Thors, Ingmar Forth, Sune Back, Bengt Lövsund samt Steve Nyholm.
Till att representera förbundet i MTK:s skogsdelegation tillsammans med Olav Store valdes Bo Storsjö.
På mötet premierades också årets skogsbrukare inom 4H. Johan Holmström från Vörå var den som i år gjort sig bäst förtjänt av titeln och det stipendium som Föreningen för Skogskultur r.f. årligen delar ut.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab