Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 20.4.2024
 Grattis Arla
16.12.2002 08:10:51 / LF
Kurs för frilansjournalister på Svenska yrkesinstitutet
Trädgårdsnytt, LoA och Landsbygdens Folk ordnar gemensamt en kurs för personer inom naturnäringarna som vill lära sig skriva lättare och bättre. Förutom fackkunskap i själva ämnet, handlar det alltså om att kunna strukturera sin artikel, ha en bra skrivteknik, en medryckande formuleringsförmåga och en personlig stil.
Kursen är uppdelad i två endagsavsnitt med god tid för att hinna skriva en egen övningsartikel mellan kursdagarna. Första kursdagen är torsdagen den 23 januari 2003 och den andra onsdagen den 5 februari 2003.
Målgruppen för utbildningen är alla som redan skriver eller som vill börja skriva artiklar av olika slag till tidskrifter och tidningar. Jordbrukare och rådgivare får en del av kurskostnaderna ersatta via projektet "Fortbildningscentralen inom naturbruk". För dessa blir kurskostnaden 34 euro.
Lärare på kursen är journalisten och journalistikläraren Ari Nykvist vid Åbo Akademi i Vasa. Kursen innehåller en hel del praktiska skrivövningar och genomgång av olika texter i både LoA, LF och dagstidningarna. Ingen tidigare journalistisk erfarenhet krävs.
Kursen anordnas på Svenska yrkesinstitutet enhet i Gamla Vasa. Vill du veta mera kontakta oss på tidningarna. Anmälningar till kursen tas emot av kurssekreterare Camilla Öster, 06-3242 491.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab