Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 26.4.2024
 Grattis Teresia
9.12.2002 07:59:07 / LF
Produktionsökningen inom svinkött måste hejdas
Den kraftigt ökande produktionen av svinkött oroar SLC:s fullmäktige. Under fullmäktigemötet i tisdags var alla eniga om att något måste göras för att hejda ökningen.
Fullmäktigeordförande Gustav Kass ansåg att en differentiering av de nationella produktionsstöden för svinkött kan vara en utväg. Stora svingårdar skulle i så fall få ett lägre nationellt stöd per producerad enhet än mindre gårdar.
Orsaken till oron är de många nya svinhus som är under planering. Totalt omfattar de investeringsstödansökningar som ligger inne hos myndigheterna platser för 52.000 gödsvin och 16.000 suggor.
Myndigheterna har ändå tagit ett första steg för att hejda produktionsökningen. Från och med i dag torsdag införs nämligen ett ansökningsförbud för byggnadsinvesteringar inom svinsektorn, som gäller fram till slutet av februari 2003.
Stoppet för investeringsstöd gäller även växthus för gurka och tomat. Dessutom kommer en arbetsgrupp att utreda möjligheterna att ta i bruk ett differentierat produktionsstöd inom svinsektorn.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab