Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 26.4.2024
 Grattis Teresia
9.12.2002 07:59:25 / LF
Viktigt att få upp spannmålspriserna
Vid ÅSP:s höstmöte var mötesdeltagarna bekymrade över den låga prisnivå som råder inom spannmålssektorn. Peter Fritzén frågade sig hur man skall kunna säkerställa intresset för att odla maltkorn, när stödsystemet är uppbyggt såsom det är i dagens läge. Verksamhetsledare Tage Ginström från SLC som medverkade på mötet påpekade att det bästa sättet att höja intresset är ett högre pris.
- Stödsystemen är bara en del av helheten, allt kan inte skötas med stöd, menade Ginström.
På mötet omvaldes Cay Blomberg till ordförande och Mikael Holmberg till vice ordförande. I styrelsen var Dan Lindroth med Gunilla Törnroos som suppleant och Nina Lundström med Runa-Britt Willberg som suppleant i tur att avgå. Samtliga styrelsemedlemmar omvaldes för en ny mandatperiod.
Vid valet av representanter till SLC:s fullmäktige skedde en förändring i sammansättningen i och med att Joachim Fabritius inte ställde upp för omval. De nya åboländska representanterna i SLC:s fullmäktige är Peter Lundström med Kurt Ekström som personlig suppleant, Sture Renlund med Gustav Ekholm som suppleant och Birgitta Rosenberg med Kurt Jansson som suppleant.
Under slutet av år 2003 så kommer ÅSP även att stå som arrangör för SLC:s kongress.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab