Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 28.3.2024
 Grattis Sune
9.12.2002 07:59:34 / LF
Generationsväxling diskuterades på ÖSL:s höstmöte
- Generationsväxling är något som man skall börja förbereda i god tid förrän den skall genomföras. Man bör anhålla om förhandsbesked från alla de instanser som är involverade och också diskutera frågan långt på förhand, också inom familjen.
Det konstaterade Mikael Österberg, ÖSL, i ett av sina inlägg på ÖSL:s höstmöte som hölls på tisdagen i Gamla Vasa. Österberg deltog i en paneldiskussion kring generationsväxlingar inom lantbruket. Övriga deltagare var Kjell Björkqvist, Österbottens skattebyrå, Ralf Skåtar, Nordea Bank och Maria Swanljung, Österbottens TE-central.
Maria Swanljung framhöll att läget på generationsväxlingsfronten i Österbotten inte är så dåligt som det ibland kan låta.
- På vårt område sker det många generationsväxlingar. Det rör sig om 250-300 sedan vi började med systemet med startstöd. Landskapet lär nästan ligga i topp vad gäller generationsväxlingar. ÖSL:s ordförande Lars Ström berättade att arbetet med att kvalitetscertifiera lantbrukssällskapet har startat.
- Det arbetet väntas vara klart 2004. Nya stadgar är också under arbete liksom en 100-årshistorik. Dessutom håller vi på och introducerar så kallade gårdssekreterartjänster. Den nya serviceformen skall ta hand om byråkratin för jordbrukarnas del så att de kan ägna sig åt att sköta det praktiska lantbruksarbetet.
Lars Ström fick förnyat förtroende som ordförande för lantbrukssällskapet. Till ny medlem i styrelsen för perioden 2003-2005 utsågs Hans Storgård. Han ersätter Alf Westerlund som undanbett sig omval. Av dem övriga som var i tur att avgå omvaldes Clas Laxåback, Göran Bjurs och Alf Hoxell.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab