Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 25.4.2024
 Grattis Markus
9.12.2002 07:59:44 / LF
Skattemyndigheterna i Österbotten kom till mötes i växthusbeskattning
Det ser nu ut som om Österbottens skattebyrå har tagit intryck av den information som Österbottens svenska producentförbund har gett i fråga om beskattningen av växthusodling, som är en vanlig kombination med jordbruket i landskapet.
Nyligen har skattemyndigheterna sänt ut ett besked till en del växthusodlare om att de inte behöver ändra sin beskattning. Också bokföringsbyråerna har fått information med nya anvisningar. Det torde betyda att åtminstone en stor del av de växthusodlare som tidigare i år fick besked på att gå över till beskattning enligt näringsskattelagen kan andas ut.
De flesta av det 90-talet växthusodlare som fick brev i våras behöver alltså inte gå över till att behandla växthusodlingen som en skild rörelse enligt näringsskattelagen. Däremot ser det ut som om ett drygt 20-tal växthusodlare måste deklarera enligt näringsskattelagen enligt Österbottens skattebyrås anvisningar.
Det betyder också att de måste ha dubbel bokföring. De som måste övergå till deklaration enligt näringsskattelagen har inte fått besked hem nu med nya anvisningar. Beskedet från i våras gäller alltså ännu.
För dem återstår möjligheten att personligen kontakta skattebyrån och höra sig för om möjligheterna att söka ändring.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab