Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 29.3.2024
 Grattis Jonas
25.11.2002 08:36:15 / LF
Svenska rådgivningen med i ProAgria
ProAgria beslöt på sitt konsortiemöte senaste vecka att godkänna Svenska Lantbrukssällskapens Förbund, SLF, som medlem i ProAgria från och med början av år 2003. Själva SLF kommer även i framtiden att finnas kvar som en självständig organisation.
- Beslutet att gå med i ProAgria stöder den strategi vi har inom SLF att utveckla verksamheten, berättar Michael Hornborg, verkställande direktör för SLF.
Den största konkreta nyttan med medlemskapet i ProAgria är enligt Hornborg att den svenska rådgivningen nu får direkt tillgång till en omfattande produktutvecklingsverksamhet.
- Vi kommer även att ha nytta av samarbetet bland annat inom vår publikationsverksamhet och vid sambeställningar av material, menar Hornborg.
Genom att SLF går med i ProAgria kommer verksamheten att bli tydligt tvåspråkig. Material och tjänster kommer att produceras både på finska och på svenska. ProAgria har även tidigare varit tvåspråkigt i viss mån, eftersom Husdjursavelscentralen FABA som redan tidigare varit medlem även har svensk service.
SLF kommer även i fortsättningen att sköta om kontakterna till statsmakten för de svenskspråkiga rådgivningsorganisationernas del.
Även Finlands Svenska 4H kommer med i ProAgria, eftersom den svenskspråkiga 4H-organisationen hör under SLF. Enligt ProAgrias verkställande direktör Jouko Setälä finns det däremot inga planer eller förhandlingar på gång för att få med den finskspråkiga 4H-organisationen i konsortiet.
Då SLF blir medlem i ProAgria kommer även de övriga svenskspråkiga lantbrukssällskapen med i konsortiet, det vill säga Finska Hushållningssällskapet, Nylands Svenska Lantbrukssällskap, Österbottens Svenska Lantbrukssällskap samt Landsbygdskonsult på Åland. Inom den svenskspråkiga rådgivningsorganisationen arbetar ungefär 80 personer.
ProAgria har nu också ingått ett samarbetsavtal med Landbrugets Rådgivningscenter i Danmark och Hushållningssällskapens förbund i Sverige. Samarbetsavtalet är ett ramavtal inom vilket man i första hand skall utveckla samarbete som gäller databaserade rådgivningssystem, kvalitetsledning av gårdar och försöksverksamhet på gårdar.
Genom avtalet skall man även försöka utveckla gemensam utbildning av rådgivare bland annat inom byggnads- och maskinsektorn samt landsbygdsutveckling.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab