Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 28.3.2024
 Grattis Sune
15.11.2002 / LF
SLC-styrelsen oroad över strukturerna inom svin- och fjäderfäsektorn
Vid styrelsemötet förde SLC en ingående diskussion om stödet till enmagade djur kan fortsätta på samma sätt som tidigare. Styrelsen oroade sig för utvecklingen mot verkligt stora produktionsenheter inom svinsektorn och fjäderfäuppfödningen. En möjlighet kunde vara att man i framtiden skulle gradera investeringsstödet eller rentav produktionsstödet enligt produktionsenhetens storlek.
Orsaken till styrelsens oro är att det för närvarande finns en hel del nya stora byggnadsprojekt för djurstallar som ligger i startgroparna. Om alla dessa byggprojekt förverkligas kommer produktionen enbart från dessa nya stallar att utgöra en ansenlig del av bland annat svin- och fjäderfäköttproduktionen i Finland.
Eftersom utbud och efterfrågan för tillfället är ganska väl i balans inom fjäderfä och svinköttsproduktionen kommer de nya stora enheterna, enligt styrelsen, att påverka marknadssituationen på ett negativt sätt.
SLC vill ändå inte försöka sätta hinder för den strukturrationalisering som pågår i branschen, men anser att en rättvis fördelning av de nationella stödmedlen kräver en diskussion om hur pengarna skall fördelas.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab