Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 29.3.2024
 Grattis Jonas
15.11.2002 / LF
Vipu - ny service för odlaruppgifter
- Visst kommer den också på svenska. Då Vipu är tillgänglig finns den parallellt på finska och svenska precis som Tikes tjänster är redan i dag. Vipu innebär ökad kundservice gentemot producenterna.
Det säger Jussi Linnanranta, projektchef vid jord- och skogsbruksministeriets informationsenhet, Tike. Där arbetar man i dag hårt med lanseringen av en ny Internetbaserad service, Vipu.
- Vipu är en ny bläddringstjänst för odlaruppgifter. Med hjälp av Vipu kan jordbrukarna via Internet bläddra bl.a. i uppgifterna i de stödansökningar de lämnat in. I Vipu ser jordbrukaren de viktigaste uppgifterna som man uppgett i ansökningarna, säger Linnanranta.
Exakt datum för när Vipu lanseras är inte fastslaget, men klart är att tjänsten finns tillgänglig inför nästa odlingssäsong. Fullt utbyggd kommer tjänsten att vara under år 2004.
Jussi Linnanranta och specialplanerare Ilkka Kommeri lyftar fram tre starka skäl för Vipu.
- Via Vipu får odlaren tillgång till samma information och uppgifter som kommunerna har i stödansökningsärenden. En annan sak är att Vipu innehåller kartotek över samtliga odlingsuppgifter från år 1995. Den tredje fördelen är att odlaren får direkt penningvärda saker, t.ex. kan man kostnadsfritt ladda ner sina odlingskartor och använda dem i odlingsprogram som t.ex. Wisu.
Man har givetvis tillgång till endast sina egna odlingsuppgifter. Genom identifikation av användarna kan man garantera att uppgifter om en enskild gård ses endast av de användare det är tillåtet för.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab