Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 29.3.2024
 Grattis Jonas
15.11.2002 / LF
OpenOffice - ett okänt gratisprogram
- OpenOffice-programpaketet är något som passar sig bra för den som ägnar sig åt textbehandling eller att göra upp kalkyler och grafik. Programmet finns att tillgå helt gratis på Internet, säger Fredrik Björk i Toby, Korsholm. Han är deltidsjordbrukare och driver därtill hemmavid ett dataföretag.
Nu vill Fredrik slå ett slag för OpenOffice som han anser att kunde användas i högre grad.
- Vem som helst som har tillgång till lnternet kan ladda ned programmet. Det här programmet är avsett att vara en konkurrent till Microsofts Officeprogram och dess nästan monopolmässiga ställning. Och det är ju något som bara är välkommet.
- OpenOffice fungerar enligt samma principer som LINUX. Det finns massor med människor som utvecklar programmet och en koordinerande grupp som sammanställer idéerna. Som programmeringsspråk använder man C++, det vill säga samma som används i LINUX.
OpenOffice fungerar i både Windows, LINUX, Mac och Solaris miljöer. OpenOffice-basversionen finns på cirka 30 språk, däribland både svenska och finska.
- Därtill finns det också en lite mer avancerad version OpenOfficePro som inte är gratis. Den varianten som kostar 65 euro och innehåller utöver basversionen också stavningskontroll.
Här finns några länkar till olika ställen på Internet där man kan få mera information om OpenOffice:
http://www.kongogroup.com/openoffice/swe/
http://www.ylioistojenit.fi/weblehti/nr1/stigo-andersson-opensource.html
http://www:cs.helsinki.fi/compfac/ohjeet/OpenOffice.org
http://www.korsholm.fi/lagst/openoffice/
http://www.statskontoret.se/oppenkallkod/lankar.htm
http://www.itviikko.fi/uutiset/uutinen.asp?UutisID=51272

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab