Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 29.3.2024
 Grattis Jonas
15.11.2002 / LF
CAP-reformen är ingalunda lagd på is
- Lämna CAP i fred, inskärpte irländske producentordföranden John Dillon, då EU-kommissionär Franz Fischler på tisdagen besökte Dublin. Men Fischler lät sig inte rubbas. Han hävdade att delar av CAP-reformen låter sig genomföras redan före 2006.
Enligt Fischler har stats- och regeringscheferna inte uttryckligen förbjudit förändringar av CAP före 2006. Kommissionären sade att de senaste veckornas överenskommelser inte har ändrat på hans målsättning att föra reformprocessen vidare.
- En viktig konsekvens av toppmötet är att EU har lagt fast de ekonomiska ramarna för stöden och framtida reformer. Vi vet exakt hur mycket CAP får kosta fram till 2013. Det ger en säkerhet i planeringen för våra lantbrukare.
Han betonade att toppmötet i Bryssel gav klara besked om att ett flertal åtgärder går att genomföra redan före 2006. Det handlar om åtgärder som unionen redan beslutit om i Berlin, överenskommelser som är en följd av WTO:s Doha-runda, och andra internationella förpliktelser.
Enligt Fischler är frikopplingen av stöden från produktionen därför lika aktuell som tidigare. Doha-rundan och världstoppmötet i Johannesburg förpliktar EU till detta, hävdade Fischler.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab