Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 20.4.2024
 Grattis Arla
8.11.2002 / LF
Holländarna arbetar minst för maten - finländarna på tredje plats
Enligt årets Europa matkasse behåller Holland sin förstaplats i matligan. Europa matkassen är en jämförelse mellan hur länge det tar att arbeta ihop en matkasse med samma innehåll i åtta länder i Europa. Holländarna har haft förstaplatsen sedan starten 1977, utom då de förlorade den till Finland år 1997 och 2000. För Holland tar det 2 timmar och 49 minuter att arbeta ihop till de 15 varorna i Europamatkassen, vilket är 3 minuter snabbare än förra året.
Finland har halkat ner från andra till tredje plats och där behövs det 7 minuter mer för att arbeta ihop till kassens värde. Sverige ligger kvar på fjärde plats tätt ihop med Finland och Norge, men svenskarna får ihop till kassen 2 minuter snabbare än förra året.
Den stora vinnaren i matligan är Danmark som klivit upp från sista platsen till sjätte och klarar att få ihop till kassens värde 23 minuter snabbare än förra året. Riktig förlorare är Frankrike som halkat ner två placeringar och på sista plats behöver 17 minuter mer än förra året för att arbeta ihop till kassen.
Men länderna närmar sig varandra allt mer och nu skiljer det 1 timme och 6 minuter mellan först och sist. Och det är fyra minuter mindre än 2001 när skillnaden var 1 timme och 10 minuter. Det allra första året var skillnaden mellan segraren Holland och förloraren England 4 timmar och 39 minuter.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab