Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 26.4.2024
 Grattis Teresia
11.11.2002 08:25:12 / LF
COPA och COGECA kräver arbetsro
EU-kommissionen bör respektera EU-statschefernas beslut att hålla fast vid Agenda 2000 fram till år 2006. Det inskärper de europeiska lantbruksorganisationerna COPA och COGECA. Detta är särskilt viktigt för EU:s trovärdighet inför WTO-förhandlingarna, understryker organisationerna.
Resultatet av de europeiska statchefernas möte i Bryssel för två veckor sedan lämnar rum för många tolkningar. Detta gäller i synnerhet frågan om den mellanöversyn av EU:s gemensamma lantbrukspolitik CAP som kommissionen hade föreslagit.
Enligt den kompromiss som manglades fram av Frankrikes och Tysklands statschefer ska lantbrukspolitiken lämnas i fred till 2006. Det oaktat vill lantbrukskommissionär Franz Fischler skynda på reformen.
COPA- och COGECA-ordförandena Gerd Sonnleitner och Marcus Borgström förutsätter att kommissionen respekterar EU-rådets beslut. Därmed förstås att man håller fast vid att Agenda 2000 ska fortsätta ostört fram till 2006, såsom 1999 års beslut från Berlin förutsätter.
- Det är anmärkningsvärt att lantbrukskommissionär Franz Fischler har fortsatt detaljarbetet med mellangranskningen av Agenda 2000 trots statschefernas beslut från det senaste toppmötet, påpekade Marcus Borgström vid ett möte i Finland på onsdagen.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab