Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 tisdag 23.4.2024
 Grattis Georg och Göran
11.11.2002 08:25:37 / LF
Åboländskt landsbygds- och kompetenscenter planeras
Allt och litet till under samma tak. Det är utgångsläget för det kunskapscenter för landsbygdsfrågor som om ett par, tre år skall stå färdigt i Kimito.
”Allt” innebär organisationer inom jord- och skogsbruk som Finska Hushållningssällskapet, Åbolands Svenska Lantbruksproducentförbund, Kimitonejdens Skogsvårdsförening samt näringscentralen Region Åboland, tidigare Skärgårdshavets Utvecklingscentral. Centralt med är också Kimito kommun, som förlägger bl.a. landsbygdssekreterarens byrå till centret, samt Ab Utbildning Sydväst med naturbruksskolan Brusaby i Kimito.
”Litet till” består i detta skede av bl.a. Kimitoöns Försäkringsförening, d.v.s. Lokalförsäkring, och Kimito Telefon, som båda kommer att delta i byggprojektet för landsbygdscentret.
- Vi har tillräckligt många aktörer och rätt aktörer med redan nu i projektets startskede men det är öppet för alla intresserade. Projekt Landsbygdsrådet samlar självständiga aktörer i en större helhet. Landsbygdsrådet är ett slags katalysator som samlar styrkorna och drar upp riktlinjerna för centrets disposition och verksamhet, säger Kimitos kommundirektör Tom Simola.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab