Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
4.11.2002 08:41:38 / LF
Jord- och skogsbruksutskottet är negativt till husrannsakan
- I utskottet är vi rörande överens: vi vill inte att myndigheterna ska få befogenheter att göra husrannsakan hos producenterna utan tillstånd.
Så kommenterar medlemmen i riksdagens jord- och skogsbruksutskott Nils-Anders Granvik (sfp) de två propositionerna om granskning av jordbruksstödet som regeringen nyligen gett till riksdagen. Propositionerna behandlas nu i utskottet.
- Vi försöker nå en lösning så att paragraferna om fullmakterna ändras eller helt slopas från lagförslagen. Vi vill emellertid vara säkra på att vi inte får problem med EU, om paragraferna tas bort. Vi har haft ett hörande och utreder nu om det är möjligt att få lagförslagen ändrade.
- Det allmänna intrycket var att man inte anser fullmakterna vara nödvändiga, kommenterar SLC:s jurist Helena Ålgars som hördes i jord- och skogsbruksutskottet om propositionerna för en vecka sedan.
- MTK:s representant Maire Lumiaho och direktör Kaj Suomela från Österbottens TE-central var också på plats, berättar hon. Ingen av dem ansåg att det var nödvändigt med de föreslagna befogenheterna. Vi fick en fråga om EU eventuellt kräver dylika regler, men ingen av oss hade hittat sådana föreskrifter i förordningarna. Det närmaste vi kan komma är att EU förutsätter effektivitet i övervakningen.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab