Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 20.4.2024
 Grattis Arla
28.10.2002 08:30:15 / LF
Agrologföreningen går med i Agrologien liitto
De svenskspråkiga Agrologernas förening kommer att bli medlem i det finskspråkiga förbundet Agrologien liitto. Det beslöts vid Agrologien liittos höstmöte. Agrologernas förening kommer att få samma medlemsstatus i förbundet som de omkring 20 finskspråkiga agrologklubbarna, förutom att Agrologernas förening garanteras en styrelseplats.
Arrangemanget har godkänts av alla parter, men eftersom anslutningen kräver en ändring av Agrologien liittos stadgar drar det ut på tiden fram till nästa vår innan anslutningen officiellt träder i kraft.
Redan från årsskiftet kommer Agrologernas förening att ändå att ha möjlighet att delta i styrelsemötena, med en såkallad sakkunnig representant.
- Jag har redan länge talat för ett närmare samarbete med Agrologien liitto. Genom att bli medlem i Agrologien liitto får vi bättre möjligheter att sköta intressebevakning och liknande frågor, eftersom det finska förbundet har betydligt större resurser att sköta sådana frågor, berättar Urban Silén som är ordförande för Agrologernas förening.
Urban Silén är själv inte intresserad av att bli styrelsemedlem i Agrologien liitto. För att få valt en lämplig representant till styrelsen vill Silén kasta över bollen till producentorganisationernas landskapsförbund.
- Jag tänker tala med ordförandena för producentförbunden och be att de föreslår någon agrolog som kunde vara svensk representant i Agrologien liittos styrelse. Styrelseplatsen kunde sedan rotera mellan ÖSP, ÅSP, NSP och ÅPF.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab