Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 26.4.2024
 Grattis Teresia
21.10.2002 07:53:28 / LF
Tyskland och Frankrike är ännu oense om EU-stöd
Två månader innan EU-utvidgningen definitivt ska slås fast i Köpenhamn, grälar Berlin och Paris ännu om de framtida CAP-stöden. En lösning ställs i utsikt först till toppmötet i december.
På torsdag nästa vecka samlas EU:s statschefer till ett toppmöte i Bryssel. Mötet var enkom planerat för att nå en lösning på den svåra frågan om lantbruksstöden till de nya EU-länderna. Nu hotar resultatet att bli magert.
De två viktigaste EU-ländernas statschefer, Tysklands förbundskansler Gerhard Schröder och Frankrikes president Jaques Chirac, dryftade på måndagen problemet i Paris. Ännu dröjer en överenskommelse. Schröder efterlyser garantier för att Frankrike samarbetar om en nedskärning av stöden efter år 2006.
Förbundskansler Gerhard Schröder har i princip gått med på det franska kravet att lantbruksstöden får kvarstå orörda fram till 2006. Som en eftergift har president Jaques Chirac lovat ett utgiftstak efter detta datum. Problemet är att de två herrarna ännu inte har kommit överens om detaljer. Schröder kräver att Chirac kommer med bindande löften för tiden efter 2006.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab