Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 29.3.2024
 Grattis Jonas
21.10.2002 07:54:28 / LF
Rävfarmarna tar nya tag efter katastrofen
- Pälsdjursfarmarna är beredda att fortsätta med sin näring. Det finns ingen som säger att de skulle ge upp och det kan man nog till en del tacka våra politiker för. De lyckades snabbt få fram positivt besked om stöd från statsmaktens sida. Det stödet väckte nytt hopp till liv bland farmarna.
Så här relaterade Tor-Alf Knutar, ordförande för Kronoby pälsfarmarförening, stämningarna bland de lokala farmarna i mitten av den här veckan. På tisdagen hade pälsfarmarföreningens medlemmar samlats till regelrätt höstmöte som utlysts redan före rävdöden inträffade.
- Den första chocken börjar vara över. Det rådde en bra stämning på mötet och det var nog tack vare löftet om ersättningar från statens sida. Vi funderade ganska mycket hur man skall gå till väga för att skaffa fram nya avelsdjur åt de drabbade.
- Det finns en stor beredskap och förståelse för att man skall få avelsdjuren ersatta med nya djur. Farmarna ringer i jämn takt och bjuder ut djur till en skälig prisnivå. Att förse de drabbade farmarna med nya avelsdjur på nytt blir nog inga problem. Inom farmarkåren har man alltid ställt upp för varandra när det uppstått någon form av kris.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab