Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 20.4.2024
 Grattis Arla
18.5.2018 / Landsbygdens Folk
Nordea återbetalar räntestödspengar till jordbrukarna
Processen med återbetalningarna inleds omedelbart och kunderna behöver inte vidta några åtgärder för att erhålla pengarna. Beslutet omfattar de räntor som kunderna eventuellt betalt för mycket under de senaste tio åren. Enligt Nordea returneras räntepengarna till kundernas konton under det här året.
Precis som övriga finländska banker med jordbrukskunder har Nordea hittills uppburit en minimiränta på en eller två procent för sina räntestödslån. Det här också då marknadsräntan varit lägre än den minimiränta som det stipuleras om i lagen om strukturstöd till jordbruket från 1999 (2 procent) eller motsvarande lag från 2007 (1 procent).
Enligt Nordea beror den nu förestående förändringen för deras del på den rekommendation som Försäkrings- och finansrådgivningen FINE gett till en annan bank i ett fall som gällde en jordbrukares räntestödslån.
- Nordea har gjort ett stort utredningsarbete gällande minimiräntan, med vilket vi kan säkerställa en rättvis och jämbördig behandling av alla våra jordbrukskunder. Vi vet att räntestödslånen och förfarandet med räntorna har stor betydelse för dem, säger Nordeas jordbruksdirektör Timo Kalliomäki.
Nordea har ungefär 7.000 aktiva jordbrukskunder runt om i Finland. Av dem har flera hundra räntestödslån.

Staffan Björkell
staffan.bjorkell@gmail.com

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab