Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 26.4.2024
 Grattis Teresia
4.5.2018 / Landsbygdens Folk
Lantmännen förvärvar Raisios enhet för nötfoder
Förvärvet omfattar två tillhörande foderfabriker och försäljningen av insatsvaror för växtodling.
Raisios nötfoderenhet är en stor spelare på den finska lantbruksmarknaden, med en marknadsandel på cirka 35 procent och en omsättning (2017) på 74 miljoner euro.
– Förvärvet stärker Lantmännens position ytterligare inom spannmålsvärdekedjan i Östersjöområdet,säger Per Olof Nyman, vd och koncernchef på Lantmännen. Vi har sedan tidigare innehav inom bland annat bröd- och mälteriindustrin i Finland, samt en etablerad lantbruksaffär inom Lantmännen Agro Oy med fristående återförsäljare över hela landet.
Förvärvet innefattar drygt 70 medarbetare. Utöver den huvudsakliga verksamheten med produktion av foder, bedriver Raisio forskning och utveckling inom djurfoder och ligger i framkant inom digitalisering av lantbrukstjänster.
– Vi är glada att den nya ägaren är ett företag som har en betydande position i Norden och med bra förutsättningar att vidareutveckla verksamheten, säger Raisios vd och koncernchef Pekka Kuusniemi.
Det skuldfria priset är 34 miljoner euro och köpet förverkligas genom en aktiehandel. Köpet förutsätter ännu godkännande av de finländska konkurrensmyndigheterna.
Transaktionen väntas genomföras senast under senhösten.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab