Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 25.4.2024
 Grattis Markus
23.9.2002 08:05:24 / LF
141-gruppen kräver långvarigt stöd
Den uppföljningsgrupp för stödet enligt artikel 141 som bildats av SLC:s och MTK:s landskapsförbund i södra Finland har lagt fram sina mål för fortsättningen av stöden från år 2004 framåt. Enligt gruppen bör stödet i framtiden vara ett långvarit stödsystem för A- och B-stödområdena. Nivån på stödet måste vara fast, ingen typ av årlig sänkning enligt det nuvarande systemet kan accepteras.
Betalningsfullmakterna för enhetsstöden inom A- och B-stödområdena bör vara på samma nivå som de betalningsfullmakter för det nordliga stödet på C1-stödområdet som EU kommissionen godkände senaste vår. Stödformerna för 141:an bör vara liknande som för det nordliga stödet.
Besluten i 141-uppföjningsgruppen baserar sig på ett principprogram som MTK slagit fast. I det programmet sägs att man i hela landet måste ha ett enhetligt långvarit stödsystem som EU godkänt och för vilket det finns reserverat tillräckligt med medel.
Vid förhandlingarna med kommissionen om växthusstöd och lagringsstöd för grönsaksprodukter i enlighet med artikel 141 måste Finland säkra att lönsamheten även för växtodlingen garanteras i hela landet.
Ett resultat av förhandlingarna måste fås under våren 2003. Gällande betalningsfullmakterna är uppföljningsgruppen missnöjd med de 141-mål som MTK:s styrelse har ställt upp.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab