Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 19.4.2024
 Grattis Bernhard, Bernt
23.9.2002 08:05:50 / LF
Kim Nordling ny VD för SLF
Vid sitt möte senaste fredag utsåg styrelsen för Svenska lantbrukssällskapens förbund, SLF, agronom Kim Nordling till ny VD. Nordling kommer vid årskiftet att efterträda nuvarande VD Michael Hornborg som i sin tur blir verksamhetsledare för Finlands Pälsdjursuppfödares förbund.
Kim Nordling arbetar för närvarande som utvecklingschef på SLF med ansvar för ekonomirådgivningen. Han är 46 år och har gedigen erfarenhet av rådgivningsorganisationen. Han har arbetat som utvecklingschef på SLF sedan 1991 och innan det arbetade han närmare tio år på Nylands svenska lantbrukssällskap som växtodlings- och ekonomiagronom.
I framtiden vill Nordling ha ett närmare samarbete med lantbrukssällskapen och även med övriga finlandssvenska organisationer. Samarbetet med lantbrukssällskapen är viktigt, dels för att en av de viktigaste rollerna för SLF är att koordinera och utveckla rådgivningstjänsterna och dels för att SLF är en så liten enhet att specialkunnande inte finns inom alla sektorer.
På samma möte beslöt även styrelsen att SLF kommer att ansöka om att få bli delaktiga i Pro Agria-sammanslutningen. Medlemskapet kommer inte att medföra att SLF försvinner som organisation, utan samarbetet gäller närmast gemensam produktutveckling av rådgivningstjänster. Om allt går som planerat kommer den nya samarbetsmodellen att träda i kraft vid årsskiftet.
Finlandssvenska 4H kommer även i framtiden att finnas kvar och utvecklas vid SLF. Det har även gjorts andra ändringar bland rådgivningspersonalen på SLF. I början av september började agro.forst. magister Peter Österman arbeta som utvecklingschef vid SLF. Österman kommer att ha ekonomirådgivningen som sitt ansvarsområde. Österman har tidigare arbetat som forskare på Forskningscentralen för jordbruk och livsmedelsekonomi, MTT.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab