Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 25.4.2024
 Grattis Markus
23.9.2002 08:05:36 / LF
EU ger mer tid åt pälsdjursnäringen
EU-kommissionen meddelade i Europaparlamentet på torsdagen förra veckan att den inte inom den närmaste framtiden lägger fram ett förslag till direktiv om pälsdjursnäringen. Meddelandet gavs i samband med behandlingen av en medborgarframställning som krävde att EU skulle förbjuda pälsnäringen.
På MEP Astrid Thors förfrågan preciserade kommissionens representant ytterligare att kommissionen inte tar upp ett sådant direktiv i sitt arbetsprogram för 2003. Kommissionens meddelande är viktigt eftersom den mycket självständigt avgör vilka förslag den lägger fram.
Kommissionen motiverar sitt ställningstagande dels med att det finns många andra djurskyddsfrågor som först måste skötas, t.ex. regler för djurtransporterna. Men samtidigt vill man också ha mera tid att utvärdera hur Europarådets motsvarande rekommendationer fungerat.
- EU-kommissionens besked är i detta skede välkommet, konstaterade Astrid Thors, vice ordförande för framställningsutskottet i parlamentet. Den vetenskapliga kommitténs rapport skulle i inget skede heller ha kunnat utgöra grund för ett direktiv. Nu finns det tid för mera forskning och för att se resultaten av de nya rekommendationer som införts. Med den här utredningen förklarades behandlingen av medborgarframställningen avslutad.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab