Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
23.9.2002 08:06:00 / LF
Ökad försäljning av traktorer
Traktorförsäljningen har varit rätt god hittills i år. Under perioden januari-augusti såldes 3.930 traktorer, vilket är 211 fler än i fjol under samma tid. Möjligtvis går den totala försäljningen för hela året över 5.000 exemplar, vilket den inte gjort på länge.
Beträffande märkesfördelning har Valtra gått lite tillbaka. Ännu för något år sedan hade man över 50 procent av den inhemska marknaden. För perioden hittills i år är man på 45,2 procent, vilket är en nedgång med 4 procent.
Också New Holland har haft en mindre - 2 procents - tillbakagång och stannar på 14,5 procents marknadsandelar. Däremot har John Deere ökat med 1,5 procent till 11,3 procent av marknaden. Ökningen är trots allt mindre än väntat med tanke på den massiva lanseringen av nya modeller senaste år.
Det är spännande att se hur försäljningen av Massey Ferguson utvecklar sig. Som känt krävde John Deere att Hankkija skulle göra sig av med "Massikans" representation. Den gick till Kesko som nu låter den fightas med JD.
Procentuellt har Deutz Fahr, som länge legat på bottnen, gått mest framåt. Man intar nu med 8 procent av marknaden femte platsen tätt efter Massey Ferguson. Det utgör en ökning med kraftiga 7,2 procent.
Case IH har ramlat med en procent och går under fem procent av marknaden. Same, som ingår i samma norditalienska koncern som Deutz Fahr och Lamborghini ökar inte längre. Kesko hade som målsättning fem procent av marknaden, men stannar nu på 2,7 procent vilket betyder nedgång.
Av de små märkena under en procent noteras att gamla storsäljaren tjeckiska Zetor nu är nere på bara 0,5 procent av marknaden. Ytterligare kan noteras att vitryska Belarus fortfarande säljs i Finland. Under januari-augusti sålde 9 Belarus i Finland.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab