Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 26.4.2024
 Grattis Teresia
29.9.2017 / Landsbygdens Folk
Stefan Borgman på deltid till SLC

- Eftersom jag kommer att fortsätta jobba 60 procent för Södra skogsreviret så innebär det att 40 procent av min arbetstid blir på SLC. I praktiken kommer jag att finnas på SLC:s kansli i Helsingfors måndagar och fredagar, berättar Borgman.
Från och med 2012 började de finlandssvenska föreningarna tillsammans med SLC satsa mer än tidigare på skogsintressebevakningen.
- I början utgjorde den kanske 15 procent av min arbetstid, men behovet av intressebevakning har hela tiden ökat och därför har vi kommit fram till den här lösningen, förklarar Borgman.
I huvudsak kommer Borgmans arbete på SLC att handla om att serva de finlandssvenska skogsvårdsföreningarna bland annat gällande certifieringen i samband med revisioner samt att hjälpa, ge råd och skicka ut information till föreningarna. Därtill kommer alla utlåtanden som ska skrivas.

Synergieffekter för medlemmarna
- Vi har ett bra samarbete med MTK:s skogslinje och det samarbetet fortsätter, säger Borgman och konstaterar att skötseln av många ärenden underlättas av att han fysiskt kommer att vara på SLC:s kansli ett par dagar i veckan.
När det gäller till exempel samhällsplanering eller ellinjer så berörs ofta både jord- och skogsbrukare. Sådana ärenden blir smidigare att sköta i och med det nya arrangemanget.
I dag är Borgman stationerad på Södra skogsrevirets kontor i Esbo och han har också ett arbetsbord på revirets kontor i Borgå. På Skogsreviret blir det ändringar i arbetsuppgifterna i och med att Borgman börjar jobba också för SLC.
Robert Andersson blir revirets nya försäljningschef och han kommer att ta över en del av Borgmans uppgifter.

Nina Colliander-Nyman
nina.colliander-nyman@slc.fi

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab