Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 tisdag 16.4.2024
 Grattis Patrik och Patricia
26.5.2017 / Landsbygdens Folk
Ålandsmejeriet växer på fastlandet
På grund av den internationella mjölkkrisen har de två senaste åren varit ekonomiskt mycket tunga för ÅCA, som på koncernbasis i fjol gjorde en förlust på knappt 300.000 euro. Förlusten är dock aningen mindre än för 2015.
Nu ser företaget med växande optimism på framtiden och från början av maj höjdes leverantörernas avräkningspris. Via dotterbolaget Ålandsmejeriet Finland ökade försäljningen på fastlandet av företagets egna produkter i fjol med 18 procent.

Endast en stämma
Numera håller ÅCA endast en stämma per år i stället för både höst- och vårstämma, vilket innebär att styrelseledamöterna väljs i samband med årsstämman på våren och sitter till följande stämma.
Enligt valberedningens förslag återvaldes Ole Blomqvist, Jan-Håkan Eriksson, Michael Berner, Frida Åkerblom, Stefan Rumander och Leif Hagberg till ledamöter i styrelsen för den kommande perioden. Vid den nya styrelsens första möte är meningen att återvälja Blomqvist till ordförande.
Till medlemmar i valberedningen, vars uppgift är att föreslå styrelseledamöter samt revisorer som utses på ordinarie stämman 2018, utsågs Johan Åkerblom, Göran Söderlund och Ole Blomqvist. Samtliga är ÅCA:s mjölkleverantörer.

E-klassmjölk under 25 år
Företaget delade också ut priser för mjölk av E-klass (den högsta premiumklassen) till producenter för 1 år, 10 år respektive 25 år. För bedriften att leverera mjölk av E-klass i 25 år stod Magnus och Irén Sjöwall från Lumparland.
- En verkligt hedervärd prestation, kommenterar vd Johannes Snellman, som också informerade stämmodeltagarna om förväntningarna på det innevarande året samt kvalitetssystemet enligt livsmedelssäkerhetsstandarden BRC, för vilket ÅCA är certifierat.

Rolf-Lennart Witting
witting@aland.net

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab