Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 onsdag 24.4.2024
 Grattis Albert
19.5.2017 / Landsbygdens Folk
Hogan försvarade CAP mot miljöorganisationernas angrepp
Miljöorganisationerna European Environmental Bureau (EEB), Birdlife Europa och tyska NABU anser att CAP har tjänat ut. Det är Hogan inte införstådd med. Han ifrågasatte organisationernas anklagelser mot EU:s jordbrukspolitik.
Enligt organisationerna sviktar befolkningens stöd för CAP, som har tjänat ut. Påståendet avvisades av Hogan. Om så vore fallet, skulle det knappast finnas något politiskt stöd för jordbrukspolitiken, tillade han.
Den gemensamma jordbrukspolitiken är en bra politik med direkta och mätbara effekter på alla invånare i Europa. CAP representerar de viktigaste framgångarna inom den europeiska integrationen, inskärpte Hogan.

Tryggad livsmedelsförsörjning
Tack vare jordbrukspolitiken har vi en tryggad livsmedelsförsörjning, de strängaste globala standarderna för matens kvalitet, miljönormer, en hållbar utveckling på landsbygden och moderna jordbruksmetoder.
Hogan medgav att jordbrukspolitiken ständigt måste utvecklas. EU söker nya lösningar för att CAP ska bli ännu bättre och möta våra ambitiösa internationella avtal om en hållbar utveckling och klimatmålen.
Givetvis ska EU producera mat på ett hållbart sätt men vi måste titta rationellt på kraven. Vi talar om produktion. Med en växande världsbefolkning och en ökande efterfrågan på råvaror kan det inte vara tal om att sänka produktionen.
Hogan ansåg att jordbruket ska kombinera den produktiva aspekten med miljöskydd. Precisionsjordbruk, bättre utbildning, resurseffektiva maskiner och nya modeller för återvinning bidrar till att producera mer mat med mindre insatser.

Inga resultat utan samarbete med bönderna
Framför allt måste den europeiska jordbrukspolitiken bli enklare. De nuvarande reglerna är allt för komplicerade. Vi kan bara nå våra klimat- och miljömål genom att samarbeta med bönderna. Utan bönder kommer åtgärderna inte att fungera, underströk Hogan.
Han framhöll också kommissionens initiativ till en hållbar vattenförvaltning för EU:s jordbruk. Vatten är en av de mest värdefulla resurserna. Jordbruket och matproduktionen är en vattenintensiv sektor då efterfrågan på mat ökar.
Hogan uppgav att han kommer att samarbeta med EU:s miljökommissionär Karmenu Vella om en långsiktig allians mellan olika avdelningar inom kommissionen. Det är första gången som jordbruks- och miljökommissionären arbetar sida vid sida på en så viktig fråga.

Peter Karlberg
news@peter-karlberg

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab