Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 25.4.2024
 Grattis Markus
11.5.2017 / Landsbygdens Folk
Stor landvinning inom finsk livsmedelsexport
Finland får börja exportera ägg och ägg- och nötköttsprodukter till Hongkong. Om exporten avtalades under jord- och skogsbruksministeriets och Livsmedelssäkerhetsverket Eviras exportfrämjande besök i Hongkong den 8-9 maj.
Äggexporten, som startar den 1 juni, öppnar samtidigt också marknaden för ekologiska produkter. Nötkött får exporteras redan från och med den 15 maj.
– För första gången i historien har myndighetsförhandlingarna lett till nya exportmarknader för finska ägg och äggprodukter i länder utanför EU. En del av produkterna kommer dessutom att vara ekologiska, gläder sig jord- och skogsbruksminister Jari Leppä.
– Till det positiva slutresultatet bidrog framför allt den goda djursjukdoms- och salmonellasituationen i vårt land. Allt som allt gick godkännandeprocessen mycket snabbt, berättar ministeriets kanslichef Jaana Husu-Kallio som just återvänt från Hongkong.
Markandstillträdesprojektet som inleddes för nästan exakt ett år sedan har nu nått sitt slut. Att exportera fjäderfäkött och griskött till Hongkong har varit möjligt sedan år 2015.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab