Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 25.4.2024
 Grattis Markus
18.11.2016 / Landsbygdens Folk
Krispengar finns i tredje tilläggsbudgeten
Pengarna är en del av det krispaket på sammanlagt 50 miljoner euro som regeringen kom överens om i sin budgetria på sensommaren. Av de 35 miljonerna består 7,5 miljoner av nationella krispengar. De är en komplettering till de 7,5 miljoner som tillfaller Finland från EU:s krispaket, och pengarna har beaktats i de tio miljoner som reserverats i budgetpropositionen för nästa år till gårdar som gjort investeringar.
I sina motiveringar till tilläggsbudgeten säger regeringen att ”anslagsbehovet för 2017 minskar med motsvarande belopp”.
Regeringen föreslår i stället en minskning av pengarna för allmän landsbygdsutveckling med 34 miljoner euro, eftersom behovet för det här året uppskattas till 48,63 miljoner. Budgetanslaget för allmän landsbygdsutveckling går i år på 82,63 miljoner, varav 37,46 miljoner är EU-pengar.

Tillägg för landsbygdsverket och för skolan

I tilläggsbudgeten föreslår regeringen också ett tilläg på 1,4 miljoner för landsbygdsverket. Det är för att säkerställa verkets fortsatta utvecklingsarbete och för att genomföra krisstöden samt tidigarelägga stödutbetalningarna. Därutöver föreslås ett tilläggsanslag på 900.000 euro för utvecklande av livsmedelskedjan.
Av pengarna ska en halv miljon användas för nationellt finansierade åtgärder i anslutning till EU:s system för utdelning av mjölk, frukt och grönt i skolan.
Avsikten är att informera om det nya systemet, som tas i bruk hösten 2017. 400.000 euro ska användas för främjande av export som genomförs inom ramen för Team Finland samarbetet för jordbruksprodukter samt för att informera om hälsosam näring och ansvarsfulla livsmedelskedjor. MG

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab