Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 25.4.2024
 Grattis Markus
4.11.2016 / Landsbygdens Folk
Omval i SLC, men ny ordförande i ÖSP
Det är SLC:s höstfullmäktige som väljer förbundsordförande, två viceordförande och övriga styrelsemedlemmar samt även presidium för fullmäktige. Förbundsordföranden fungerar också som styrelsens ordförande.
Höstfullmäktige sammanträder 1 december i Vanda.
Vårfullmäktige tillsatte en valberedning eftersom Holger Falck tidigare meddelat att han avgår senast efter 2017.
SLC:s första viceordförande och ÖSP:s förbundsordförande Mats Nylund har meddelat att han ställer sig till förfogande som Holger Falcks efterträdare.

Enighet om Tomas Långgård
Mats Nylund har meddelat att han under alla omständigheter avgår som förbundsordförande för ÖSP vid förbundets höstmöte 12 december. Därför har ett valutskott tillsatts i ÖSP.
Utskottets sammankallare Michael Kamis bekräftar för LF att det råder bred enighet om att välja nuvarande viceordföranden, svinproducenten Tomas Långgård till Mats Nylunds efterträdare. Till ny viceordförande i stället för Tomas Långgård är spetskandidaten mjölkproducenten Niclas Sjöskog från Purmo.
Mats Nylund är också riksdagsman för SFP i Vasa valkrets, han har meddelat att han inte ställer upp i riksdagsvalet 2019, men han han sitter perioden ut.

Nationella stödpaketet ännu under beredning
Det var tidigare brukligt att SLC:s höstfullmäktige också tar ställning till följande års nationella inkomststöd, man brukar tala om det nationella stödpaketet. Under de senaste åren har förhandlingarna om paketet emellertid dragit ut på tiden åtminstone tills riksdagens finansutskott kommit med sitt budgetbetänkande, i regeln efter självständighetsdagen.
I praktiken lär det här bero på om det finns öppna frågor mellan regeringspartiernas riksdagsgrupper kring anslagen till landsbygden i budgeten för följande år. Då har SLC:s fullmäktige gett styrelsen mandat att besluta om stödpaketet under förutsättning att styrelsen är enig.
I år finns det i alla fall en möjlighet att fullmäktige har ett förhandlingsförslag om det nationella stödpaketet att ta ställning till i och med att regeringspartiernas riksdagsgrupper torde vara överens om nivån på det nationella inkomststödet nästa år.

Micke Godtfredsen
micke.godtfredsen@slc.fi

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab