Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 25.4.2024
 Grattis Markus
5.9.2002 /
LPA: Anmäl dig nu i september till företagshälsovården!

Nu är det rätt tid för lantbruksföretagarna att tänka på den egna hälsan och ansluta sig till företagshälsovården för lantbruksföretagare. De som anmält sig före utgången av september får 20 % rabatt på premien för sin OFLA-arbetsskadeförsäkring. För nya klienter räknas rabatten från och med nästa års premie.

Till företagshälsovården hör nu 37 000 lantbruksföretagare. Det finns rum för fler!

Företagshälsovården för lantbruksföretagare arbetar för att förbättra klienternas arbetsförmåga. Företagshälsovården ordnas av hälsocentralerna och flera läkarstationer. Det finns anmälningsblanketter hos dem.

Inom företagshälsovården kontrolleras lantbruksföretagarens arbetsförmåga bl.a. genom regelbundna hälsoundersökningar. Om hälsoproblem visar sig är det möjligt att genom företagshälsovården bli skickad till undersökningar och rehabilitering. Individuella råd för att förbättra arbetarskyddet i det egna företaget ges bl.a. i samband med gårdsbesök.

Den som hör till företagshälsovården för lantbruksföretagare får 20 % rabatt på sin OFLA-arbetsskadeförsäkring, som handhas av Lantbruksföretagarnas pensionsanstalt. Rabatten gäller inte andra försäkringar. Förutom företagaren kan även försäkrade familjemedlemmar ansluta sig till företagshälsovården och få rabatt på försäkringspremien.

Premierabatten är avsedd att sporra lantbruksföretagarna att fästa uppmärksamhet vid att förebygga olycksfall och vid vikten av att må bra i arbetet.

Ytterligare information:
LANTBRUKSFÖRETAGARNAS PENSIONSANSTALT, tfn (09) 435 11
byråchef Sinikka Ginström, tfn (09) 435 1441, 050 364 2443
www.lpa.fi

 


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab