Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
12.8.2016 / Landsbygdens Folk
SLC:s styrelse kräver nationella krispengar
- Därutöver kräver vi att Finlands andel av EU:s krispaket på 7,5 miljoner euro ingår som ett eget anslag i tredje tilläggsbudgeten, säger SLC:s ordförande Holger Falck.
I sitt senaste krispaket tilldelar EU Finland 7,5 miljoner euro och Finland kan skjuta till samma summa.
Med de medel som därmed skulle komma näringen till godo bör regeringens planer på inbesparingar i LFA-stödets nationella tilläggsdel skrinläggas. Dessutom bör medel riktas till nationella stödet, bland annat så att stöden till växtodlingen på C-området kan höjas till samma nivå som 2015. Det gäller exempelvis allmänna hektarstödet som bör återinföras på C2-området samt stöd för vissa grödor, till exempel vete.
- Det är också viktigt att återbäringen på energiacciserna höjs till samma nivå som för skatteåret 2013, säger ordförande Holger Falck. En högre accisåterbäring kommer de aktiva jordbrukarna till del och baserar sig dessutom på föregående års förbrukning.
Finansministeriet offentliggör i dag fredag sitt förslag till statsbudget för nästa år. I samband med det offentliggör också de övriga ministerierna sina förslag till den del det gäller deras eget förvaltningsområde.
I anslutning till den så kallade budgetmanglingen som följer vid månadsskiftet augusti-september väntas regeringen också diskutera en tilläggsbudget där krisstödet till jordbruket i så fall torde komma upp.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab