Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
5.8.2016 / Landsbygdens Folk
Finansministeriet har också utkast om företagaravdrag
I samma utkast föreslår ministeriet en skärpning i skogsbeskattningen så att de år skogsbruket går på förlust kan man inte längre dra av hela förlusten utan bara 95 procent. Ministeriet förklarar det här med att skogsägaren redovisar för sina utgifter det år de betalats, fastän skogen inte gett inkomster det året. Då går skogen på förlust. Däremot kan det gå många år mellan inkomsterna som i huvudsak består av virkesförsäljning.
Därför anser alltså ministeriet att utgifterna som åtminstone för många skogsägare samlas varje år inte kan vara avdragsgilla till 100 procent de år skogen går på förlust, när man sedan ska kunna dra fem procent av inkomsterna. Den här skärpningen är enligt ministeriet också för att förhindra skatteplanering inom skogsbruket.
Avdraget berör även inkomster från sammanslutningar till exempel lantbrukssammanslutningar, dock inte om det finns samfund med som delaktiga i sammanslutningen.
Avdraget görs från resultat av beskattningsåret efter att avdragsbara utgifter och tidigare förluster dragits av. I jordbruket görs avdraget innan resultatet delas i kapitalinkomst och förvärvsinkomst. - MG

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab