Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 26.4.2024
 Grattis Teresia
8.7.2016 / Landsbygdens Folk
Rysslands embargo bekymrar kooperativ
Följderna har varit extremt svåra för Finland och de baltiska länderna. Länderna har under en lång tid byggt upp en omfattande export av förädlade livsmedelsprodukter till Ryssland. Det slår hårt mot Finland, Estland, Lettland och Litauen.
Pellervos viceordförande Tiina Linnainmaa befarade att embargots effekter riskerar att hamna i skuggan av nya problem inom EU, exempelvis Brexit och flyktingkrisen. Under tiden fortsätter jordbrukarna och kooperativen att lida under embargot.
De baltiska representanterna varnade för en trend där unga människor börjar flytta från landsbygden på grund av den svåra ekonomiska situationen. Det kommer att inverka negativt på den framtida jordbruksproduktionen.
Kooperativens representanter betonade att EU inte gör nog för att avhjälpa problemen. EU:s institutioner - kommissionen, rådet och parlamentet - måste skyndsamt införa riktade åtgärder som hjälper att finna nya marknader och hålla producenterna kvar i branschen.
Organisationerna underströk dessutom betydelsen av att upprätthålla diskussionerna med Ryssland. Ett gemensamt brev med en sammanfattning av kooperativens krav har sänts till alla EU-institutioner.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab