Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 onsdag 24.4.2024
 Grattis Albert
23.6.2016 / Landsbygdens Folk
Ryssland häver inte ensidigt sitt embargo
I en taltur medgav Sarkozy att han hör till den grupp politiker som vill bli av med sanktionerna. Enligt Sarkozy har Europa nog med problem att lösa. Han föreslog att Ryssland i egenskap av stormakt ska börja med nedmonteringen.
Det ville Putin inte gå in på. Han betecknade förslaget som konstruktivt men inte realistiskt. Det skulle förutsätta att Moskva kan lita på att den europeiska partnern fullföljer sina löften. På den punkten finns inga garantier, fastslog Putin.
Ännu tydligare reagerade en presstalesman i Kreml. Ur rysk synpunkt kan Sarkozys förslag närmast betecknas som en mindre förnuftig välgörenhetsaktion, heter det i uttalandet.
Rysslands jordbruksminister Alexander Tkatjov omtalade i St Petersburg att Rysslands balans inom jordbrukets utrikeshandel vänder från import till export. Under fjolåret steg intäkterna från jordbruksexporten snabbare än vapenhandeln.
EU-länderna överväger att förlänga de ekonomiska sanktionerna mot Ryssland med ytterligare ett halvt år, fastän intresset att upprätthålla sanktionerna klart har falnat. Många medlemsländer klagar över fallande exportintäkter. Mest drabbas jordbruket.
Tysklands utrikesminister Frank-Walter Steinmeier föreslog nyligen att sanktionerna mot Ryssland kunde avvecklas i etapper, eftersom vissa framsteg har skett i åtagandena av Minskavtalet. Initiativet tillbakavisas av EU-kommissionen.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab