Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 25.4.2024
 Grattis Markus
23.6.2016 / Landsbygdens Folk
Jordbrukarnas sommarhälsning: Här växer din mat!
Situationen på gårdarna är den svåraste på årtionden, bland annat på grund av marknadsstörningar, försenade stödutbetalningar och det allmänt svaga ekonomiska läget. Trots det har jordbrukarna en stark tro på den finländska matproduktionen.
- Finländarna behöver mat varje dag, men trots det är matproduktion ingen självklarhet. Vi vet att produktionen här är i världsklass vad gäller trygga, rena och smakliga råvaror och vi hoppas att konsumenterna fortsätter att visa sin uppskattning. Att välja finländsk och lokal mat har dessutom en positiv effekt på både den nationella och lokala ekonomin, säger Mickel Nyström.
Jordbrukarnas skyltar har fem olika budskap: Här växer din mat, Rent mjöl i påsen, Mat odlad med omsorg, Du förtjänar trygg mat samt den finska texten Ruokasi kasvaa tässä.
- Genom de här budskapen vill vi lyfta fram att finländsk mat är lokal och trygg, att den är odlad med kunskap och högklassiga odlingsmetoder samt att den går att spåra ända tillbaka till gården. Finländarna förtjänar det bästa och det har vi att erbjuda, säger Mickel Nyström.
Information om kampanjen samt bild på skyltarna finns på http://slc.fi/harvaxerdinmat.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab