Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
30.8.2002 / LF
EU ger kampanjstöd för lantbruksprodukter
Med 32 miljoner euro stöder EU-kommissionen reklam- och informationskampanjer som ska främja konsumtionen av lantbruksprodukter i medlemsländerna. EU-programmet omfattar 40 projekt i alla EU-länder utom Luxemburg.
I Finland får föreningen Mjölk och Hälsa EU-stöd för ett treårigt projekt som kostar totalt 890.000 euro. Därav betalar EU 445.000 euro. Fyra svenska projekt stöds med EU-medel.
Sammanlagt hade 123 organisationer från alla EU-länder ansökt om stöd för olika reklam- och informationskampanjer. Av dem valde kommissionen ut 40 projekt, som tilldelas totalt 32,1 miljoner euro i EU-stöd.
EU betalar hälften av kostnaderna för respektive projekt. Medlemsländerna måste skjuta till den andra hälften. Totalbeloppet stiger därmed till 64,2 miljoner euro.
De utvalda kampanjerna har ett brett spektrum. Frukt och grönsaker, ost och mjölkprodukter, blommor och gröna växter, viner och ekologiskt odlade livsmedel är exempel på produktgrupper som man vill puffa på.
Målsättningen är att göra konsumenterna medvetna om lantbruksprodukternas kvalitet. Meningen är att visa hur produktion och livsmedelsförädling går till och därmed höja allmänhetens förtroende för livsmedlen.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab