Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 tisdag 30.4.2024
 Grattis Mirjam
20.5.2016 / Landsbygdens Folk
Ersättning för djurens välmående betalas i två poster i juni
Stöden betalas efter att de observerade bristernas inverkan på stödnivåerna har räknats ut. Till gårdar där det har observerats brister vid övervakningen kan därför den andra posten betalas ut först när stödkalkyleringen är klar.
Den första posten betalas till alla gårdar som får ersättning för djurens välbefinnande och utgör 85 procent av ersättningens totala belopp. Ersättningen betalas till sammanlagt cirka 6.400 gårdar, varav ungefär 400 gårdar får den andra posten utbetald senare på grund av att stödkalkyleringen inte är klar. Målet är att restbeloppet av ersättningen ska betalas till de här gårdarna i september 2016.
I juni betalas utöver ersättningen för djurens välmående också de andra posterna av EU:s djurbidrag, grundstödet, förgröningsstödet, EU-stödet till unga jordbrukare, bidraget för jordbruksgrödor, miljöersättningen, ersättningen för ekologisk produktion, miljöavtalen skötsel av våtmarker och skötsel av jordbruksnaturens mångfald samt landskapet ut. Landsbygdsverket betalar också husdjursförhöjningarna i samband med LFA-ersättningen och ersättning för ekologisk produktion, EU-krisstöden till svinhushållning och mjölkproduktion samt får- och getbidraget under juni månad.
Sammanlagt betalar landsbygdsverket ut cirka 1,7 miljarder euro i jordbrukarstöd som sökts 2015. Före utgången av juni 2016 kommer ytterligare cirka 280 miljoner euro i stöd till betalning. Stöden betalas enligt den målsatta utbetalningstidtabellen, bortsett från EU:s får- och getbidrag (cirka 2,8 miljoner euro) samt ersättningen för djurens välbefinnande (cirka 50 miljoner euro), vars utbetalningar flyttades framåt från april och maj till juni.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab