Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 tisdag 30.4.2024
 Grattis Mirjam
6.5.2016 / Landsbygdens Folk
Stödansökan öppnar på måndag i Vipu
Från och med 26 maj kan man börja lämna in ansökan. Då finns också Vipurådgivarens nyaste kontroller tillgängliga. Med hjälp av kontrollerna kan man försäkra sig om att uppgifterna i ansökan är korrekta innan den skickas iväg.
Vipurådgivaren innehåller bland annat en kontrollfunktion som hindrar att ansökan skickas in om jordbrukaren exempelvis felaktigt har anmält att det odlas växter inom miljöersättningen på permanenta vallar.
En förteckning över allt det som Vipurådgivaren kontrollerar finns på webplatsen mavi.fi, och det finns en även länk till förteckningen i Viputjänstens elektroniska ärendehantering.
Det lönar sig för jordbrukaren att göra ändringar gällande basskiften i god tid innan stödansökan skickas in, så att kommunerna hinner behandla ändringarna före ansökan. Då fungerar också Vipurådgivarens kontroller på rätt sätt.
Jordbrukarna har kunnat göra ändringar av skiften i Vipu-tjänsten från och med mitten av april. Det har kommit in över 6.000 ändringar av basskiften och över 8.000 ändringar gällande jordbruksskiften.

Vipu underlättar sökningen
Landsbygdsverket rekommenderar att jordbrukarna gör sin huvudstödansökan genom Vipu-tjänsten när Vipurådgivarens kontroller är i användning. Första listan över kontrollerna publiceras på www.mavi.fi och i Viputjänsten i dag fredag och kontrollernas slutliga och kompletterade lista publiceras vecka 20.
Jordbrukarna kan ändå om de vill söka stöden också med pappersblanketter. Blanketterna kan plockas från i dag fredag på adressen www.suomi.fi/lomakkeet.
För att underlätta stödansökan söks betalningen av miljöersättning, miljöavtal och förbindelser om miljöspecialstöd från tidigare programperioder nu med ett och samma kryss.
Möjligheten att skicka in ansökan är öppen under tre veckor. Huvudstödansökan avslutas 15.6.

Djurens välmående på pappersblankett
Betalning av ersättning för djurens välbefinnande kan inte sökas genom Viputjänsten i år. Utbetalningen söks med blankett 409, som finns på adressen www.suomi.fi/lomakkeet.
Blanketten ska lämnas in till kommunen före 15.6.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab