Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
19.2.2016 / Landsbygdens Folk
Glöm inte den femåriga växtföljdsplanen!
I planen ska man ange de grödor som man har odlat 2015 och som man har för avsikt att odla under de följande åren till och med 2019.
Man kan använda blankett nummer 466 för växtföljdsplanen. Blanketten hittar man på webbplatsen http://www.suomi.fi/suomifi/svenska/. Skriv till exempel mavi466 i sökfältet.
Man kan också själv göra upp planen, bara den innehåller basskiftets namn och vid behov jordbruksskiftets signum och grödor på skiftet under de fem aktuella åren. I sin enklaste form kan planen vara en förteckning över skiftena där man nämner varje skiftes namn och signum samt skiftets areal och räknar upp de grödor som man odlat och planerar att odla på skiftet under de fem åren.
Om man vill lämna in planen per e-post måste man försäkra sig om att den kommer till rätt e-postadress och att mottagaren kan öppna och läsa bilagorna. Det här är helt på jordbrukarens ansvar.
Så som i det tidigare miljöstödet ska man också nu - vid sidan om den femåriga odlingsplanen - göra upp en årlig odlingsplan före sådden. Den här årliga odlingsplanen preciserar samtidigt den femåriga växtföljdsplanen. Därför är den femåriga planen inte bindande, utan riktgivande.
Den ettåriga planen ska man alltså förvara hemma på gården, den behöver man inte lämna in. - MG

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab